Implantare

Implanturile dentare reprezintă „standardul de aur” în rezolvarea problemei unuia sau mai multor dinți.

Implanturile au o gamă largă de indicații și rezultate excelente. Implanturile sunt folosite și în cazul pierderii totale a dinților. Este o manipulare relativ simplă și nedureroasă. O coroană este fixată pe dintele lipsă (rădăcină artificială), iar implantul poate fi greu de distins de un dinte natural.

Cu o planificare adecvată a tratamentului, o plasare de calitate a implantului și o îngrijire dentară adecvată, „durata de viață” a unui implant nu este limitată. Un implant poate dura până la 35 de ani!

  • Necesitatea implantării:

    Atunci când un dinte lipsește pentru o perioadă lungă de timp, dinții vecini se slăbesc și se mișcă în încercarea de a ocupa spațiu – acest lucru afectează mușcătura. În timp, lipsa dinților duce la modificări ale trăsăturilor faciale – obrajii și bărbia se pot lăsa în jos sau pot cădea, iar buzele pot deveni prematur ridate.

    Calitatea redusă a masticației, care poate duce la probleme gastrointestinale.

    Lipsa dinților din față este o problemă estetică, ce poate deveni una psihologică.

    Probleme de dicție. Vorbirea devine greoaie și articularea este afectată.

Avantajele implanturilor dentare:

Avantajele implanturilor dentare:

  • Nu este nevoie de a șlefui dinții adiacenți
  • Implanturile previn atrofia osoasă (atrofia apare după pierderea unui dinte)
  • Nu este nevoie să vă monitorizați dieta, puteți mânca tot felul de alimente fără a simți vreun disconfort
  • Implanturile dentare nu exercită presiune asupra gingiilor
  • Un implant dentar nu diferă de un dinte natural din punct de vedere al aspectului
  • Implanturile dentare pot dura o viață întreagă dacă sunt îngrijite corespunzător
În mod tradițional, implantarea constă din următoarele etape:

În mod tradițional, implantarea constă din următoarele etape:

  • Prima etapă este cea pregătitoare (de diagnosticare). Chirurgul-implantolog va examina pacientul, va stabili dacă există contraindicații absolute pentru operație, va întocmi istoricul medical și va elabora un plan de tratament. În unele cazuri, trebuie efectuate o serie de teste de laborator, iar cu 3-5 zile înainte de operație, e necesar de efectuat o igienă dentară.

  • A doua etapă este implantarea dinților în sine. În timpul procedurii, medicul introduce un implant de titan (un șurub care acționează ca rădăcină a dintelui) în osul maxilarului timp de 20-40 de minute. După operație, medicul verifică poziționarea implantului. Medicul ia, de asemenea, o decizie cu privire la posibilitatea de a pune o coroană temporară pe dinte. După implantare, se plasează o coroană permanentă imediat sau după o perioadă de timp (3-4 luni). 

Este nevoie de timp pentru ca implantul să se integreze în os. Acest fenomen se numește osteointegrare. Timpul pentru  osteointegrare este de: 3-4 luni pentru maxilarul inferior și 5-6 luni pentru maxilarul superior. Abia după această perioadă (în majoritatea cazurilor) pot fi plasate coroane permanente.

Implanturile de calitate sunt realizate din materiale biocompatibile, cu o bună osteointegrare și o rată de grefare de cel puțin 98%. La clinica DentaSI lucrăm cu cele mai avansate tipuri de implanturi:

  • Megagen – Coreea
  • Dentium – Coreea
  • Nobel – Elveția
  • Bredent – Germania
  • Bioline – Germania 
01
02
03
04
05

 

Înscrie-te la o consultație gratuită!

Lăsați datele de contact

Adresa

Adresa

Str. Vasile Alecsandri 39, Chișinău

Rezervare la telefon

Rezervare la telefon

Adresa clinicii

Adresa clinicii

Str. Vasile Alecsandri 39, Chișinău